De Marineclub

de toplocatie van Den Helder

AGENDA
16
November
Vanaf 18:30 uur
2de Wildavond
18:30 uur Ontvangst met een aperitief
Aansluitend kunt u genieten van een 4- of 5 gangen wildmenu.
Gelieve bij uw reservering door te geven waar uw voorkeur naar uitgaat.
Locatie= restaurant

Prijs 4 gangen menu € 32,50
Prijs 5 gangen menu € 37,50

MENU:
Wild zwijn rouleau geserveerd in groene kruiden korst met cranberry schuim, paddenstoelen duxelles en eenden lever crème
*********
Gepofte pastinaak crème soep met pulled deer en kervel
*********
Gebraden hazenrug uit Noord Holland noord met bramen jus en pompoen/ hazelnoot écraser
*********
Op het karkas gebraden wilde Noord Hollandse eend met amandel pommes dauphine, gestoofde witlof, vanille uien crème en glühwein saus.
*********
Tarte tatin van stoofpeer met pure chocolade mousse, kaneel marshmallow en vers gedraaid vanille ijs
Gelieve bij de reservering aan te geven of uw voorkeur uitgaat naar een 4- of 5 gangen wildmenu. 
20
November
Vanaf 18:30 uur
3de Wildavond
18:30 uur Ontvangst met een aperitief
Aansluitend kunt u kiezen voor een 3-,4- of 5 gangen wildmenu
Gelieve bij uw reservering aan te geven waar uw voorkeur naar uitgaat.
Locatie=restaurant

Prijs 3 gangen menu € 28,50
Prijs 4 gangen menu € 32,50
Prijs 5 gangen menu € 37,50

MENU:
Gerookte dungesneden wilde Noord Hollandse gans filet met vadouvan-uien compote en geweckte bospeen
*********
Wilde paddenstoelen bouillon met gekonfijte eendenbout en bieslook
*********
Ballotine van fazant met zoet zure bosvruchten en balsamico vinaigrette
*********
Gegrilde hert filet met een herten goulash kroketje, kastanje pommes dauphine en lichte steranijs jus
*********
Lavendel crème brûlée met vanille sinaasappel crème, vers gedraaid bramen sorbet ijs en chocolade spongecake
23
November
Vanaf 18:30 uur
4de Wildavond
18:30 uur Ontvangst met een aperitief
Aansluitend een 4- of 5 gangen wildmenu.
Gelieve tijdens uw reservering uw voorkeur aan te geven.
Locatie=restaurant
LIVE MUZIEK: Het duo Patsik (gitarist/zang Patrick Pinchetti en zangeres Sikina Pinchetti)

P‌rijs 4 gangen menu €32,50
Prijs 5 gangen menu €37,50

MENU:
Gerookte dungesneden wilde Noord Hollandse gans filet met vadouvan-uien compote en geweckte bospeen
*********
Wilde paddenstoelen bouillon met gekonfijte eendenbout en bieslook
*********
Ballotine van fazant met zoet zure bosvruchten en balsamico vinaigrette
*********
Gegrilde hert filet met een herten goulash kroketje, kastanje pommes dauphine en lichte steranijs jus
*********
Lavendel crème brûlée met vanille sinaasappel crème, vers gedraaid bramen sorbet ijs en chocolade spongecake
30
November
Vanaf 18:30 uur
5de Wildavond
18:30 uur Ontvangst met een aperitief
Aansluitend kunt u een 4- of 5 gangen menu kiezen.
Gelieve bij uw reservering aan te geven waar uw voorkeur naar uitgaat.
Locatie= restaurant
LIVE MUZIEK: GROOVES
‌Eric Hartgers- contrabas
Louis Carlebur- slagwerk
Hans van Beekum- saxofoon
Dick Steeman- gitaar

‌Prijs 4 gangen menu €32,50
Prijs 5 gangen menu €37,50

MENU:
Wild zwijn rouleau geserveerd in groene kruiden korst met cranberry schuim, paddenstoelen duxelles en eenden lever crème
*********
Gepofte pastinaak crème soep met pulled deer en kervel
*********
Gebraden hazenrug uit Noord Holland noord met bramen jus en pompoen/ hazelnoot écraser
*********
Op het karkas gebraden wilde Noord Hollandse eend met amandel pommes dauphine, gestoofde witlof, vanille uien crème en glühwein saus.
*********
Tarte tatin van stoofpeer met pure chocolade mousse, kaneel marshmallow en vers gedraaid vanille ijs
6
deCEMBER
Meet the winemaker
Meet the winemaker Katie Jones
‌Een informele avond in het grand café die in het teken staat van lekker eten, bijpassende wijnen & gezelligheid!

‌Wij gaan om 18:30 uur van start met het aperitief, aansluitend serveren wij een vier gangen vorkjes menu met bij iedere gang een passend glas wijn.

Katie Jones, eigenaresse van Domaine Jones uit de Languedoc, zal u deze avond uitgebreid vertellen over de bijpassende wijnen.

‌‌Wie is Katie Jones?
‌Sommige van u zullen haar kennen van onze "Ladies from the Languedoc" avond in maart 2018.

‌‌Katie maakt jaarlijks zo’n 40.000 flessen wijn van druiven van 12 hectare wijngaard verdeeld over 20 (!) percelen. Zij heeft haar roots in Engeland, maar werkte lange tijd in de wijnbusiness voordat ze haar eerste wijngaarden kocht in 2008. Katie werd niet alleen verliefd op de Languedoc: later verloor ze ook haar hart aan collega-wijnmaker Jean Marc. Een mooi koppeltje!

VORKJESMENU:
Gegrilde zeebaars filet met licht gerookte tomaten tartaar, courgette, frisse venkel, luchtige hojiblanca mayonaise en zwarte olijf crumble
‌‌‌Wijn - grenache gris
*********
‌Krokant gebakken kalfswang met zacht gegaarde kalfs lende, gepofte ui vanille creme, laurier jus en bospeen 
‌Wijn – fitou
*********
Gebraden hertenrugfilet, zoete aardappel, geroosterde geitenkaas, 5 spices wild jus, gele biet en vers geschaafde winter truffel 
Wijn – le perle carignan
********
Tosti van brioche en reypenaer vsop geserveerd met sinaasappel artisjok roomijs, krokante oude kaas en winter postelein coulis
‌Wijn – macabeu

Vier gangen vorkjes menu met bijpassende wijn a € 39,50 p.p.
12
deCEMBER
KIM Assaut diner
KIM Assaut menu
‌Pastrami van hert, vadouvan compote, bundelzwam en groene mosterd crème
‌***
‌Gegrilde zalmfilet, tuinkruiden aardappelpuree, gestoofde spitskool, gepofte tomaat en dille-mosterd vinaigrette
‌***
‌Gekarameliseerde pecannotentaart, pure chocolademousse en vers gedraaid vaniile ijs
‌Prijs 3 gangen assaut menu a € 26,50 p.p.
13
deCEMBER
KIM Assaut diner
KIM Assaut menu
‌Terrine van gerookte zalm en kabeljauw, frisse venkel, basilicum crème, avocado mousse
‌***
‌Gegrilde kalfslende, boerenkool, gerookte knoflookjus en bospeen
‌***
‌Kaneel panna cotta, stoofpeer, kastanje parfait
‌Prijs 3 gangen assaut menu a € 26,50 p.p.
19
december
Vanaf 14:00 uur
Winterverlof
Wij zijn vanaf donderdag middag 19 december (na de lunch) gesloten tot en met dinsdag 7 januari 2020.
Vanaf woensdag 8 januari staan wij weer uitgerust voor u klaar.
Fijn winterverlof en tot ziens in 2020!
De Marineclub
Harssensschiereiland 09D05-001D
Postbus 10.000
1780 CA DEN HELDER 
0223 - 614225 / 657688
marineclub@mindef.nl